qLife

Pretraživanje

Newsletter

Knjiga mjeseca

Download Adobe Reader

Partneri









Tema mjeseca: Inovacije u liderstvu i menadžmentu

Članak: HR panel: Kakvo je stanje HR-a u RH?, EducaMix & Artis Rei

HR panel: Kakvo je stanje HR-a u RH?

EducaMix & Artis Rei Dana 16. lipnja 2014. u organizaciji tvrtki EducaMix i Artis Rei, u kongresnoj dvorani HUP-a, Radnička cesta 52 u Zagrebu, održat će se HR PANEL: Kakvo je stanje HR-a u RH? Pridružite nam se...


Posljednjih nekoliko godina tvrtke su suočene s brojnim izazovima koji i najjače tvrtke navode na promjenu dosadašnjeg načina rada i potrebu smanjenja troškova. Uvjeti rada se znatno mijenjaju, u velikom broju slučajeva i uvelike pogoršavaju. Sveprisutni koncept „raditi više s manje“ ostavlja trag: pad angažiranosti i motiviranosti djelatnika te povećanje stresa u konačnici dovodi i do smanjenja produktivnosti.

Iako su odluke o smanjenju benefita bile neophodne, utjecale su na percepciju i stavove djelatnika o poslodavcima. Tako rezultati Towers Watsona (2012) i Aon Hewitt-a (2011) upućuju na sve veći stres i iscrpljenost djelatnika, znatni pad angažiranosti, usmjerenost djelatnika samo na vlastitu situaciju uz smanjeni interes za doprinos tvrtki u ostvarenju boljih rezultata. Ako se tome doda i nizak stupanj fluktuacije – razumljivo je javljanje „opće depresije radne snage“.

Evidentno je da „povratak na normalno ili staro“ neće biti lagan, ako je uopće i moguć.

Neupitna je potreba upravljanja djelatnicima na drugačiji način, uz imperativ na preoblikovane i inovativne prakse upravljanja ljudskim resursima. No jesu li HR stručnjaci i menadžeri spremni za to?

Zanima li vas odgovor na ovo važno pitanje, pridružite nam se 16. listopada na konferenciji HR PANEL: Kavo je stanje HR-a u RH?



a
a
a

Detaljnije informacije potražite ovdje...

© 2006 Novem izdavaštvo d.o.o. info@quantum21.net | Krepelnik Graftwerk | XHTML | CSS | CMS | web dizajn |

Uvodnik

Članci

Misao tjedna