qLife

Pretraživanje

Newsletter

Knjiga mjeseca

Download Adobe Reader

Partneri









Tema mjeseca: Iskustva

Komentar članka: George Zimmer, Dražen Kapusta

download PDF

George Zimmer

Dražen Kapusta Dražen Kapusta, direktor i osnivač CBA Business School iz Zagreba, poduzetnik i konzultant. Član uprave MBA programa pri Katoličkom bogoslovnom fakultetu i aktivist u Karitasu.


World Business Academy je utemeljena na ideji o businessu kao dominantnoj snazi društva, s najvećim kapacitetom prilagodbe na brze promjene. Kao takav, business mora usvojiti novu tradiciju odgovornosti za društvo u cjelini. Taj novi pristup se mora dogoditi kroz definiranje ciljeva poslovanja kroz globalnu sliku društva, kako bi osigurali pozitivnu i održivu budućnost čovječanstva.

Družina koja se okupila oko WBA, osnivača naše škole, je impresivna u svakom pogledu. Svi moji dosadašnji kontakti sa Georgom Zimmerom su me održali u uvjerenju kako je riječ o zaista izuzetnom čovjeku te mi je velika mi je čast što mogu kao fellow WBA dati svoj osvrt na članak velikog pokrovitelja misije WBA, Georga Zimmera.

Za uspješno poslovanje potrebno je stvoriti ravnotežu između profitabilnosti organizacije i zadovoljstva zaposlenika. Suština dobro ostvarene ravnoteže je upravo u poznavanju i provođenju humanog pristupa prema ljudima. George Zimmer, član WBA te CEO Men's Wearhouse definira nekoliko temeljnih načela uspješnog postizanja ravnoteže u poslu:

1. Podjednako se usmjeravati na profitabilnost i zadovoljstvo djelatnika;
2. Činiti dobro i dobro poslovati;
3. Uspostavljati dobre odnose u organizaciji donosi dobre rezultate;
4. Zabavljati se;
5. Prihvaćati pogreške;
6. Uspostaviti ravnotežu između posla i života.

Vođenje služenjem (Servan Leadership) je sažetak ključnih načela koje George Zimmer danas primjenjuje u upravljanju svojom organizacijom. Karakteristika tog koncepta je vođa koji omogućuje uspjeh drugima, koji može osloboditi ljudsku energiju i kreativnost te sa motiviranom skupinom ostvariti visoke razine uspjeha. Da bi se pronašao vođa takvog formata, najprije treba prepoznati ljude koji uživaju pomagati drugima da uče, postižu uspjeh te se razvijaju kao ljudi. Takav lider nije usmjeren na kratkoročan uspjeh, nego na postizanje dugoročno održivog uspjeha putem zajedničkih napora.

Članak

George Zimmer

David Zweig

"Tradicionalni način poslovanja potiskuje čovjekovu prirođenu sklonost zabavi i druženju" kaže George Zimmer, osnivač i predsjednik uprave tvrtke Men's Wearhouse (NYSE: MW). "Pretpostavka po kojoj uspjehu mora prethoditi patnja sigurno utječe na to potiskivanje. Osobno, vjerujem da ljudi najbolje rade kada osjećaju entuzijazam. Naša se tvrtka temelji na vjeri u vrijednost čov

pročitaj...

© 2006 Novem izdavaštvo d.o.o. info@quantum21.net | Krepelnik Graftwerk | XHTML | CSS | CMS | web dizajn |

Uvodnik

Članci

Misao tjedna