qLife

Pretraživanje

Newsletter

Knjiga mjeseca

Download Adobe Reader

Partneri









Tema mjeseca: Promjena svjetonazora

Komentar članka: Jedna kap podiže more, promjena pojedinca mijenja svijet, Davor Perkov

download PDF

Jedna kap podiže more, promjena pojedinca mijenja svijet

Davor Perkov Davor Perkov, doktor znanosti, vlasnik konzultantske kuće Perkov savjetovanje, profesor visoke škole i certificirani trener WIFI Austria-Croatia. Predaje i vodi specijalistički stručni studij menadžmenta trgovine pri Visokoj poslovnoj školi Libertas u Zagrebu. Surađuje s poslovnim učilištem Experta, Veleučilištem VERN te nizom uglednih hrvatskih i inozemnih poduzeća. Autor je 20-ak znanstvenih i stručnih radova te koautor nekoliko knjiga.


Misliti danas a orijentirati se prema budućnosti - neizostavni je dio svakodnevnog modernog poslovanja. Organizacija je u svakom poslovnom subjektu živi organizam koji se razvija i unapređuje. Princip je već etabliran: najbolje kompanije nisu više one najveće, već one koje se danas najbrže i najfleksibilnije prilagođavaju promjenama u dinamičnom okruženju, poštujući pritom načela poslovne etike i društvene odgovornosti.


Upravljanje poslovnom promjenom jest zadaća vođe poduzeća

Na čelu svakog uspješnog poslovnog sustava naći ćemo dobrog lidera, pobjedničkog vođu (1). Dakle, pojedinca iz Petrovog teksta kojega je autor razložno apostrofirao kao onoga koji mijenja svijet oko sebe.

No međutim, mnogi stručnjaci smatraju da za ostvarivanje dugoročnih razvojnih ciljeva suvremenih poduzeća nije dovoljno liderstvo (Leadership) utjelovljeno u prvom, čelnom čovjeku, već da je liderstvo neophodno razvijati i poticati na svim organizacijskim razinama. Svakako, vođenje poduzeća je danas težak posao!

Članak

Jedna kap podiže more, promjena pojedinca mijenja svijet

Saša Petar

Sredinom veljače ove godine (2007.) hrvatske su novine zabilježile nesvakidašnji slučaj borbe za tržište. Sukob umirovljenica A.B. (68) i F.G. (65) oko monopola na čišćenje stubišta zgrade u Katićevom prilazu u Zagrebu doveo je do toga da je F.G. zbog teških ozljeda morala zatražiti pomoć u Klinici za traumatologiju. Novinsko izvješće kaže da je oko 6 sati

pročitaj...

© 2006 Novem izdavaštvo d.o.o. info@quantum21.net | Krepelnik Graftwerk | XHTML | CSS | CMS | web dizajn |

Uvodnik

Članci

Misao tjedna