qLife

Pretraživanje

Newsletter

Knjiga mjeseca

Download Adobe Reader

Partneri









Tema mjeseca: Promjena svjetonazora

Članak: Zadatak biznisa je spasiti svijet , Elizabeth Debold

download PDF

Zadatak biznisa je spasiti svijet

Elizabeth Debold Elizabeth Debold doktorirala je iz područja psihologije i razvoja ljudskih potencijala na sveučilištu Harward. Priznati je predavač, savjetnik i autor. Knjiga koju je napisala u koautorstvu s Marie C. Wilson, Mother Daughter Revolution, postala je svjetski bestseler. Trenutno obavlja dužnost urednika magazina What Is Enlightenment?, eminentne publikacije koje se bavi evolucijom svijesti.


"Bio sam na piću s izvršnim direktorom jedne od najvećih naftnih tvrtki na svijetu kada mi je priznao: 'Istina je, zabrinut sam. Potpuno si u pravu. Svijet se raspada' Zatim je dodao: 'Hej, ali što ja tu mogu učiniti?'"
Ichak Adizes, autor, osnivač Instituta Adizes

Korak unazad

Zastanite na trenutak. Pomislite na veličanstvenu kuglu na kojoj živimo. Što vam prvo pada napamet? Da li možda slika koju prvi ugledaju astronauti, kugla poput mramora prošarana plavom i bijelom bojom, živahna u usporedbi s beskrajnom tamom svemira koji ju okružuje? Ili možda poznati oblici kontinenata, sa zelenim ravnicama i planinskim lancima koji se poput kralježnice probijaju kroz zemlju? Možda vidite igru primalnih sila - vode i vjetra - dok se hitro kreću pomičući oblake preko ogromnih prostranstava zemlje i mora.

Komentar

Komentar

Velimir Srića

Živimo u doba kad je moguće činiti gotovo sve, ali je pitanje što ima smisla učiniti. Danas se zato sve više menadžera svakodnevno pita zašto troše toliko vremena na posao, što time dobivaju, koje vrijednosti ostvaruju, koje ciljeve postižu, kako to utječe na njihovu osobnost, obitelj, privatni život. Vraćamo se starim i nikad do kraja odgovorenim pitanjima poput

pročitaj...

© 2006 Novem izdavaštvo d.o.o. info@quantum21.net | Krepelnik Graftwerk | XHTML | CSS | CMS | web dizajn |

Uvodnik

Članci

Misao tjedna