qLife

Pretraživanje

Newsletter

Knjiga mjeseca

Download Adobe Reader

Partneri









Tema mjeseca: Organizacijsko učenje

Članak: Učenje je spontano, Harrison Owen

download PDF

Učenje je spontano

Harrison Owen Harrison Owen predsjedava tvrtkom H.H. Owen&Company koja se nalazi u gradu Potomac, u Marylandu, SAD. Jedan je od prvih članova World Business Academy, te ujedno i svećenik episkopalne crkve. Organizator je prvog internacionalnog simpozija na temu transformacije organizacije. Kao izumitelj i stručnjak za tehnologiju "Otvorenog prostora" (Open Space Technology) savjetovao je mnoge ugledne korporacije (Shell, Dupont, Procter&Gamble, Ikea, Lucent Technologies) u cijelome svijetu. Autor je brojnih knjiga: Spirit: Transformation and Development in Organizations, Leadership Is, Riding the Tiger, Open Space Technology: A Users Guide, The Millennium Organization…


Otkako je iz tiska izašla knjiga Petera Sengea Peta disciplina, termin "organizacijsko učenje" je s razlogom postao pomodna krilatica. Suvremeni svijet se ubrzanim tempom kreće prema naprijed što uzrokuje da načini poslovanja zastarijevaju velikom brzinom. U tim je uvjetima najvažnije ostati u tijeku događaja, što uostalom predstavlja i ključ učenja.

U okviru "organizacijskog učenja" danas se provodi ogroman broj aktivnosti koje sežu od jednostavnih treninga pa sve do složene edukacije koja se provodi na velikim korporativnim akademijama. U te svrhe troše se milijuni dolara, funti, eura i ostalih valuta, s jasnom namjerom da nas učine pametnijima i na taj način sve konkurentnijima. No, na kraju dana "u zraku" ostaje pitanje: je li sve to vrijedno uloženog novca i truda? Da li sve to mora biti tako teško? Postoji li možda neki jednostavniji način?


Učenje i kompleksni prilagodljivi sustavi

Čaroliji samo-organizirajućih sustava podučio nas je Ilya Prigogene. Upravo je njegov rad na području kemije, nagrađen Nobelovom nagradom, otvorio vrata drugačijem načinu razmišljanja o životu prirodnih sustava. U vremenima prije Prigogenea smatralo se da sustavi nakon nastanka ostaju više-manje nepromijenjeni sve dok im ne ponestane energije (drugi zakon termodinamike), nakon čega se iscrpe te zatim nestanu. Prigogene je shvaćao da se sustavi mogu iscrpiti, ali je uočio dodatnu mogućnost. Prema njemu, svaki sustav se može rekonstruirati na višoj razini složenosti te tako nastaviti s funkcioniranjem. Čini se kako su tako nastali novi sustavi unaprijeđeni te stoga sposobniji nositi se s izmijenjenom okolinom. Ono što je u svemu tome neobično jest činjenica da se sve to događa bez intervencije čovjeka. Naime, sustav sam po sebi preskače fazu iscrpljivanja i sam od sebe prelazi u novi, viši oblik postojanja.

Komentar

Komentar

Danijel Ritz

Upišemo li u naš internetski pretraživač riječ besplatno, (naslov originala je "learning is for free". Q21 ga je preveo kao "spontano ucenje" no naslov se moglo prevesti i kao "ucenje je besplatno" op. ure.) zasigurno ćemo na prvoj strani uočiti frazu najbolje stvari u životu su besplatne. Postoji i druga opcija koja kaže da nema besplatnog ručka, no bez

pročitaj...

© 2006 Novem izdavaštvo d.o.o. info@quantum21.net | Krepelnik Graftwerk | XHTML | CSS | CMS | web dizajn |

Uvodnik

Članci

Misao tjedna