qLife

Pretraživanje

Newsletter

Knjiga mjeseca

Download Adobe Reader

Partneri









Tema mjeseca: Liderstvo i duhovna inteligencija

Članak: Vrednote novog svjetonazora u staromodnom biznisu, Pat Barrentine

download PDF

Vrednote novog svjetonazora u staromodnom biznisu

Pat Barrentine Pat Barrentine, urednica stručnog časopisa Perspectives u izdanju World Business Academy te zbirke eseja When the Canary Stops Singing: Women’s Perspective on Transforming Business u izdanju kuće Berrett-Koehler. Članica je udruženja Association of Personal Historians.


George Zimmer odrastao je u New Yorku a ekonomiju je diplomirao na Sveučilištu Washington u St. Louisu. Odmah po završetku studija zaposlio se u tekstilnoj industriji, u kompaniji Robert Hall Clothiers gdje mu je otac bio jedan od menadžera. Nakon kratkog boravka u Hong Kongu kamo se uputio kako bi se upoznao s proizvodnim procesima kompanije, 1973. godine se vratio u SAD i pokrenuo prvi Men's Wearhouse, diskontnu prodavaonicu muške odjeće.

Od tada pa do danas Zimmer je postao poznata javna osoba budući da se osobno pojavljivao u televizijskim marketinškim kampanjama tvrtke. Tako je njegova poruka javnosti "Osobno jamčim za kvalitetu" postala više od pukog slogana jer su klijenti shvatili da su Zimmeru uslužnost, poštenje i integritet od suštinskog značaja. U prilog tome ide činjenice da kompanija Men's Wearhouse kontinuirano radi na stvaranju novih programa sa jedinim ciljem da potiču djelatnike da se zabavljaju na radnom mjestu.

Kako to izgleda u praksi? Npr., programi za treninge Men's Wearhouse se tako osmišljavaju da uvijek ostaje vremena za sportska natjecanja. "Sportske aktivnosti pozitivno utječu na izgradnju pozitivnog timskog duha" tvrdi Zimmer koji je i sam dobar sportaš. Budući da vjeruje u slogan "u zdravom tijelu zdrav duh" pokrenuo je poseban program pod nazivom Botany 500 koji putem nagrada potiče djelatnike da brinu o svom osobnom zdravlju i vode zdrav život . Djelatnici se prijavljuju u Odjel za ljudske potencijale kompanije gdje dobivaju posebne tablice za praćenje aktivnosti koje se boduju po utvrđenom pravilniku: dvadeset minutna šetnja donosi 2 boda, kao i četrdeset minutna vožnja bicikla ili pak sat vremena plesa na nekoj od gradskih terasa. Djelatnici samostalno vode evidenciju a kada sakupe 500 bodova na poklon dobivaju odijelo po vlastitom izboru.

Zimmer je veoma aktivan u zajednici u kojoj živi što se uvelike odražava na filantropski sustav Men's Wearhouse. Umjesto da samo donira pozamašne novčane iznose omiljenim dobrotvornim društvima, Zimmera ćete često susresti kako poslužuje uzvanike na večerama organiziranim u humanitarne svrhe pod nazivom Celebrity Waiters gdje mu se pridružuju mnoge poznate osobe iz javnog života. "Uživam u tim događanjima. Nastojim ih organizirati što je češće moguće." Sportaši i druge slavne osobe radu se odazivaju na njegov poziv a sav prihod od ulaznica prosljeđuje se lokalnim školama i drugim ustanovama.

© 2006 Novem izdavaštvo d.o.o. info@quantum21.net | Krepelnik Graftwerk | XHTML | CSS | CMS | web dizajn |

Uvodnik

Članci

Misao tjedna