qLife

Pretraživanje

Newsletter

Knjiga mjeseca

Download Adobe Reader

Partneri









Tema mjeseca: Dani kreativnosti i inovativnosti

Članak: Dan kreativnosti i inovativnosti 2012.,

Dan kreativnosti i inovativnosti 2012.

Udruga MRAK - Mreža za razvoj i kreativnost petu godinu za redom organizira Dan kreativnosti i inovativnosti. Jubilarni, peti Dan kreativnosti i inovativnosti, ove će se godine održati u Varaždinu, a uz svečanu dodjelu nagrada u kulturnom središtu regije – Hrvatskom narodnom kazalištu, održat će se i dva Think Tanka pod nazivom „Pokretači napretka – implementacija ideja i upravljanje inovacijama kao generator uspjeha“, a cilj je donijeti neke stručne zaključke i odgovore na aktualne gospodarske teme u zemlji. Saznaj više...


Najkreativniji hrvatski grad, Varaždin, ugostit će 25. listopada jubilarni peti Dan kreativnosti i inovativnosti, na kojem će se u Hrvatskom narodnom kazalištu svečano dodijeliti Nagrade za Kreativnost i inovativnost 2012. Organizator Dana kreativnosti i inovativnosti je Mreža za razvoj i kreativnost (MRAK), a namjera ovog događanja jest pronaći i predložiti kreativna rješenja u području obrazovanja i gospodarstva. Naime, cilj je potaknuti što intenzivnije korištenje kreativnosti i inovativnosti te svrsishodnije upravljanje kreativnom inteligencijom, kako u poslovnom sektoru tako i u sektoru javne uprave, s posebnim naglaskom na edukaciji, socijalnom poduzetništvu i gospodarstvu, te poticanju novih perspektivnih projekata - od ideje do realizacije (tzv. start-up projekti).

Dok će svečana dodjela nagrada u večernjim satima svjetlo baciti na neke nove kreativce iz različitih područja, od gospodarskih do kulturnih i edukativnih, tijekom dana će u Tehnološkom parku Varaždin biti organizirana i dva Think Tanka na temu „Pokretači napretka – implementacija ideja i upravljanje inovacijama kao generator uspjeha“. Njihov je cilj donijeti stručne zaključke i odgovore na aktualne gospodarske teme u zemlji. Neki od govornika koji će oplemeniti Think Tankove su : Velimir Srića, Vladimir Paar, Martina Kosec iz udruge OPA, Jadranka Boban Pejić, Emilija Žuvić, Nikica Gabrić, Kristina Ercegović, Mihovil Barančić i Tatjana Bartaković. Ovaj Think Tank će, prvi u nizu sličnih okruglih stolova koje će organizirati udruga MRAK, u svojstvu opinion-makera u javnost poslati poruku čija je namjera potaknuti i ubrzati razvoj koji će se temeljiti na maksimi održivog razvoja i promicanju vrijednosti društvene odgovornosti, te na principima humanizma i etike.

Za sudionike Dana kreativnosti i inovativnosti organizirat će se i prigodne tematske radionice. Tako će u Tehnološkom parku Varaždin svi zainteresirani moći sudjelovati u psihološkim radionicama o kreativnosti u radnom okruženju Tanje Purete i Jasmine Jelčić, te radionica o obiteljskom poduzetništvu Natalije Pekić. S druge strane, u varaždinskom HNK-u tijekom dana održat će se baletno-plesna radionica Ksenije Faber, dramska radionica Ive Boršić, glazbena radionica Branka Trajkova, radionica javnih nastupa Mirele Španjol Marković, te likovna radionica Martine Kosec.

Podršku ovogodišnjem Danu kreativnosti i inovativnosti i nastojanjima udruge MRAK dao je i Predsjednik Republike Hrvatske, gospodin Ivo Josipović, a partneri događanja su Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo poduzetništva i obrta te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Podršku ovogodišnjem DKI-ju dao je i svjetski poznati kreativac, kandidat za Nobelovu nagradu za ekonomiju, konzultant najvećih svjetskih korporacija i brojnih vlada, te autor tehnika razmišljanja koje su postale dio nacionalnih obrazovnih kurikuluma u više od 20 zemalja – Edward de Bono. On će, naime, i sam posjetiti Dan kreativnosti i inovativnosti te održati jedno od predavanja prilikom svečane dodjele nagrada.

Predavanje će održati i Paivi Korhonen, međunarodna savjetnica i generalna direktorica tvrtke Project developement Group Europe iz Finske.

Suradnja Grada Varaždina, Tehnološkog parka Varaždin, HNK u Varaždinu, brojnih eminentnih stručnjaka i udruge MRAK rezultirat će ove godine velikim okupljanjem vodećih kreativaca te događajem čija je namjera odjeknuti u stručnoj i široj javnosti te pridonijeti promišljanju napretka naše zemlje i društva.


Saznaj više o DKI projektu...

© 2006 Novem izdavaštvo d.o.o. info@quantum21.net | Krepelnik Graftwerk | XHTML | CSS | CMS | web dizajn |

Uvodnik

Članci

Misao tjedna