qLife

Pretraživanje

Newsletter

Knjiga mjeseca

Download Adobe Reader

Partneri









Tema mjeseca: Lideri koje trebamo

Uvodnik: Lideri koje trebamo, Marko Lučić

download PDF

Uvodnik: Lideri koje trebamo

Marko Lučić Marko Lučić, urednik i član uprave stručnog časopisa qLife i portala Quantum21.net.


Nakon višegodišnjih  priprema Quantum21.net je konačno pred Vama.

Portal smo pokrenuli sa svrhom  širenja, stvaranja i implementacije znanja neophodnih za razvoj pojedinaca, organizacija i društva u 21. stoljeću. Svijet u kojem živimo mijenja se sve brže. Promjene s kojima se svakodnevno suočavamo često su toliko duboke da se stvara dojam kako one nadilaze naše sposobnosti prilagođavanja. U takvim okolnostima raste važnost lidera. Naime, pojam 'lider' podrazumijeva svaku osobu koja prepozna neki izazov (problem ili mogućnost), te pokrene odgovarajuću akciju.

Sukladno tome Quantum21.net  povezao se sa vodećim svjetskim izvorima znanja o liderstvu i učinio ih dostupnim široj javnosti na hrvatskom jeziku. Na našoj internet stranici objavljivati ćemo tekstove najboljih svjetskih autora. U cilju postizanja optimalnih komunikacijskih učinaka tekstovi će se objavljivati u tematskim blokovima. Nakon svakog teksta inozemnog autora slijediti će komentari uglednih domaćih teoretičara i praktičara. Na taj će se način ostvarivati  'kontekstualizacija' znanja, povezivanje ključnih ideja i poruka iz teksta s konkretnim izazovima domaćih organizacija i društva u cjelini.

Naša vizija je stvoriti mrežu lidera koji će biti posvećeni poboljšanju kvalitete života cjelokupne zajednice. Stvaranje mreže lidera je bitno radi unapređenja brzine i kvalitete učenja. Istraživanja su pokazala kako ljudi najbolje uče zajedno s kolegama s kojima dijele zajedničku praksu (v. Margaret Wheatley). Pored toga, umrežavanje lidera unapređuje njihovu djelotvornost: «Nikad nemojte sumnjati u to da mala grupa posvećenih građana može promijeniti svijet. Doista to je jedino što ga može promijeniti.» (Margaret Mead).

© 2006 Novem izdavaštvo d.o.o. info@quantum21.net | Krepelnik Graftwerk | XHTML | CSS | CMS | web dizajn |

Uvodnik

Članci