qLife

Pretraživanje

Newsletter

Knjiga mjeseca

Download Adobe Reader

Partneri









Tema mjeseca: Znanje u organizaciji

Članak: Učenje na pogreškama, Marilyn Darling

download PDF

Učenje na pogreškama

Marilyn Darling Marilyn Darling, osnivač je Signet-a, priznate savjetničke tvrtke, i stručnjak s višegodišnjim iskustvom na području organizacijskog učenja i liderstva. Široj javnosti je poznata po svojem radu na razvoju modela After Action Review (AAR) za unapređenje učenja u organizaciji. Predaje na James Madison College pri Michingan State University.


U tekstu možete saznati na koji je način metoda učenja iz pogrešaka koja se koristi za uvježbavanje postrojbi vojske unaprijedila funkcioniranje poslovne organizacije...

U godini 2004. poduzeće za proizvodnju električne energije iz Detroita DT Energy došlo je na loš glas zbog nekvalitetne i spore usluge. Nakon kvara na postrojenju ili vodovima trebalo im je čak 230 minuta za vraćanje sustava u normalan rad - najviše u cijeloj industriji u kojoj je prosječno vrijeme popravka procijenjeno na 120 minuta.

"...problem smo uvijek iznova pokušavali riješiti oslanjanjem na trenutnu inspiraciju pojedinaca..."

govori jedan od visoko pozicioniranih menadžera, Shawn Patterson i nastavlja:

"...uvijek iznova provodili smo dubinske analize i na temelju toga pokretali opsežne programe restrukturiranja."

U DTE-u su ubrzo uvidjeli da njihovi napori ne dovode do željenih unapređenja.

"...jednostavno nismo raspolagali alatima za učenje kojima bi ubrzali uspostavu tijeka električne energije nakon kvara", kaže Patterson.

Komentar

Komentar

Lara Jelenc

Gotovo svakodnevno slušamo o studijama i strategijama koje bi trebale biti okosnica budućeg razvoja nekog poduzeća posrnulog u pretvorbi i privatizaciji ili poduzeća koje se tek sprema za privatizaciju. Studije i strategije nerijetko se odnose i na osmišljavanje zadovoljenja javnih potreba i posebnih pitanja od interesa države. Stručna komisija koju sačinjavaju priznate individue gov

pročitaj...

© 2006 Novem izdavaštvo d.o.o. info@quantum21.net | Krepelnik Graftwerk | XHTML | CSS | CMS | web dizajn |

Uvodnik

Članci

Misao tjedna